perjantai 25. tammikuuta 2013

Kahvakuula-jumppa


Tämä jos jokin jumppa on tehokas! Kahvakuulailussa kehonhallinta ja tasapaino on avainasia. Siinä missä tehdään lihaskuntoa samalla laitetaan keho likoon tasapainossa! Välillä se voikin näyttää aikamoiselta balettitunnilta siinä erossa että samalla tehdään kahvakuulalla jonkin sorttista lihaskuntoa.
Se oli yllättää kun jo muutaman ensimmäisen jumppa kerran jälkeen huomasi että tasapaino/kehonhallinta oli kasvanut. Enää ei heilunut ja keikkunut kuin leppäkeihäs tuulessa vaan yllättävän vakaasti saattoi pysyä jo muutaman sekunnin... :)
Se mistä huomasi kuinka tehokkaasta jumpasta on kyse niin ensimmäisen jumpan jälkeen olo oli kuin "jyrän alle jääneellä". Jalat, pakarat, kädet ja melkein koko kroppa oli todella kipeä. Rappusissa liikkuminen teki tuskaa pari kolme päivää! Mutta taas toisen jumppakerran jälkeen selvisi puolet vähemmällä lihaskivulla. :)  Melkeinpä järjestään jokaisen jumppakerran jälkeen on jokin paikka ollut arka seuraavana päivänä. Siellä kun tulee ihan yllättäviä lihaksia esille! :)
Kahvakuula-jumppa tulee varmasti olemaan mun jumppa tästä eteenpäin joka vuosi! (nyt vaan jouduin jättämään kauden kesken loppuraskauden takia. Enää ei tuntunut kovin hyvältä heilua ison mahan kanssa ja ehkä vähän turhauttavalta kun ei pystynyt laittaman itseään kympillä likoon!) Mutta toivottavasti kahvakuula-jumppa pysyy kansalaisopiston kurssi tarjonnassa tästä vuodesta eteenpäin. Etukäteis infoa saatiin kyllä  opettajalta että syksyllä todennäköisesti alkaisi kahvakuula 2:n! Eli sinne siis...! Juoksun ohella tämä tulee varmasti olemaan oiva tapa pitää lihaskuntoa yllä ja saada voimaa juoksemiseen. Odotan taas innolla kunhan lumet sulavat että pääsen taas aloittamaan juoksukauden. Mun juoksukausi kun kestää keväästä syksyyn. Talvella vaihdan lenkkarit monoihin! :)


Keväisiä kelejä odotellessa...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti