maanantai 14. tammikuuta 2013

Skappel neule


Tässäpä tämä mun projektini valmiina! Eikös tullutkin ihana! :) Mun mielestäni ainakin. Onneksi tuli mieluinen sillä alussa jo heti lankapaketin aukaisun jälkeen tuli ensimmäinen ongelma. :(

Tilasin nimittäin dropsin alpaca lankaa lankatalosta. Kun omalla paikkakunnalla ei kyseestä lankaa ole saatavilla. Ja oli vielä silloin -25%-alessa!
Ajatuksena oli alunperin tehdä neulos kahdesta erisävyisestä langasta jotta neuleesta tulisi elävämmän värinen. Paketin avattuani huomasin että sävyero oli liian suuri joten yhdessä lankojen käyttäminen ei tulisi kuulonkaan. :( Mitäs nyt tehdään?! Kokeilin erilaisia raidoitus versioita mutta ne eivät iskeneet. Joten ei auttanut muu kuin yrittää selvitä puolet suunniteltua pienemmällä lankamäärällä!
En uskaltanut tehdä neuleesta kovinkaan pitkää jotta saisin edes jonkinäköisen tekeleen aikaseksi. Hihojen kohdalla tuli sitten ongelma numero kaksi vastaaan. Lanka loppui kesken! Se kaikkein pahin juttu mitä voi neuloessa tapahtua. Aikani pähkäiltyäni jaon jäljellä olevat langat puoleksi ja tein sen mittaiset hihat kuin langoista riitti. Lopputuloksena oli vajaamittaiset hihat. :( Voi ei ihan kamala! Harmitus oli päällä sillä muuten neuleesta tuli ihan kiva.
Otin viimeisen oljenkorren esiin eli menin googleen ja googlasin neuleen venyttämis ohjeen. Siellä oli positiivisia kokemuksia neuleen venytyksestä. Epätoivoisena ja hiukan toiveikkaana otin neuvon käyttöön ja kastelin neuleen ja laitoin saunan lauteelle kuivumaan "venytettynä". Eipä sitä tarvinnut itse alkaa venyttämään kun jo kastelun jälkeen venyi itse oikeisiin mittoihin. Seuraavana aamuna kävin kurkistamassa neuletta (hiukan varovaisena) ja siellähän se oli vielä samanmittaisena kuin märkänä laitettaessa! Voi että oli onnellinen!!
Sain kuin sainkin lopulta juuri sellaisen tunika/mekko neuleen mitä lähdin tekemäänkin! Mitäs tästä opimme. Ei kannata luovuttaa vaan yrittää viimeiseen asti! Ehkäpä teen toisen mokoman lisää kun sitä tummempaa sävyä on samanverran laatikossa! Eipä mennyt onneksi langat hukkaan! Kaksi yhden hinnalla! :)

Skappel neuleen neulomis idean sain kalastajanvaimo -blogista. Siellä oli viime syksynä kyseinen neule ohjeineen. En halunnut kuitenkaan tehdä sellasita jätti-isoa neuletta joten googlasin (jälleen kerran) muita versioita ja löysin toisen ohjeen hieman pienempänä Pikku pikku -blogista. Tästä ohjeesta pienellä sovelluksella neuloin omani.

 


6 kommenttia:

 1. Hei. Kivannäkoinen tuo sinun Skappel neuleesi. Itsellänikin on aikomuksena tehdä tuommoinen. Kuinka monta kerää sinulla meni tuota dropsin alpaca-lankaa? Minkä numeroisilla puikoilla teit?
  Kiitos jo etukäteen.
  t: aloitteleva ompelija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!
   Minun neuleeseen riitti juuri ja juuri 8 kerää. Kuten varmaan tekstistä huomasit.. :) Neuloin neuleen 7 puikoilla ja kaksinkertaisella langalla. Neulomisen iloa!

   Poista
 2. Kiitos vastauksesta. Ei muuta kuin lankoja ostamaan ja kutomaan.
  t: aloitteleva kutoja eikä ompelija :)

  VastaaPoista
 3. Muistatko ohjetta yhtään?:) Kun en pääse "Pikku-pikku- blogiin"? :) Haluaisin myöskin tehdä Skappel-neuleen, mutta en tosiaan niin isoa kuin se alkuperäinen on! Teitkö muuten samalla ohjeella, mutta vähemmän silmukoita esim?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävästi blogi on siirtynyt suljetuksi... Joten linkki ei siksi toimi. Mutta Lisäilen tässä illan päälle noita silmukoiden määriä/ohjeita kun lapset nukkuu.. :)

   Poista
  2. Muuten siis olen neulonut neuleen kalastaja vaimon ohjeella mutta silmukka määrät ovat erit. Eli etukappale sekä takakappale neulottu 68 silmukalla ja hihat 36silmukalla. :)

   Poista