maanantai 26. elokuuta 2013

VäripilkutNyt taitaa olla maailmankirjat ihan sekaisin! Kun meiltä tällä hetkellä löytyy keltainen sohvapöytä ja syöttötuoli! Ohoo! Olen kyllä aina pitänyt väreistä esim. lasten vaatteissa mutta en nyt sentään ole aikaisemmin ajatellut että maalaisin huonekaluja värikkäiksi. Mikä ihmeen "sisustus vaihdos hulluus" iski?! Tuli vaan yksi kaunis päivä mitta täyteen kaikesta ns. maalaisromaantiikasta ja siitä se ajatus lähtikin. Laitoin nettikirpparille myyntiin krääsää ja päätin että nyt tämä talo siirtyy sisustuksessa vähän modernisempaan ja pelkistettyyn mutta silti seassa kulkee myös vanhaa! Ja musta väri teki tuloaan.. Aiemmin olen vierastanut mustaa huonekaluissa ja sisutuksessa mutta nyt se vaan yksinkertaisesti näyttää hyvältä!

Ja nuo ihanat lattityynyt bongasin paikallisesta facekirppiksestä. Eikö ookki ihanat! :) Jos puoli vuotta sitten olisi nuita mulle ehdotettu olisin ehdottomasti jättänyt ottamatta!
Ja tuo keltainen sohvapöytä ja syöttötuoli ideahan lähti maton suunnitelusta. Niin niistä väreistä mitä voisin mattoon käyttää jos itse virkkaisin. mustaa, kahta harmaata ja mausteena keltaista! Ystävän luona näitiä mietittiin... Ja sieltä se idea tuli että miltäkähän näyttäisi jos maalaisi sohvapöydän kannen keltaiseksi ja syöttötuoli myös?! :) Niin siinä olisi ne väripilkut olohuoneeseen/keittiöön! Ei ehkä tarvitsisi enää mattoon laittaa.Minä lähdin paikalliseen värisilmään keltainen resorinpala kädessä. Ja sävytin Futura Aqua 80 huonekalumaalin resorin keltaiseksi. Värikartasta löytyi oikean sävyinen keltainen. Tein pienen pintahionnan syöttötuoliin 100:n hiontapaperilla ja sitten aloin maalaamaan pensselillä. Kolme kerrosta molempiin laitoin maalia. Pitkä prosessihan tuo on kun kuivumisajat väleissä on 14tuntia ja sitten maalin kovuuden saavuttamisessakin menee päiviä. Lopullisen kovuudennhan maali saavuttaa noin kuukauden kuluttua. Vielä on syöttötuoli tuolla "kuivumassa" jotta välttyisi pahimmilta kolhuilta vielä. Sohvapöytä kylläkin on jo käytössä!

 Ja oikeesti ihan sika ihanat tuli molemmista! Mieskin tykkäsi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti