maanantai 4. marraskuuta 2013

murustelematon suklaapiirakka




Suklaapiirakka tuo lasten lemppari mutta äidin inhokki. Tiedättekö miksi? Siksi että se murustelee ja sotkii ihan älyttömästi syöntivaiheessa! Oletteko samaa mieltä? Syönnin jälkeen saat lakaista muutaman desin murusia pöydältä, penkeiltä ja lattialta. Ja sitten vielä kun sitä on melkein vaipassa asti niin voitte vaan kuvitella löytyykö muruja myös sohvilta yms. paikoista. Juuri tämän takia minä en yleensä leivo tähän talouteen suklaapiirakkaa ja sitä ei kovinkaan usein meillä näy edes tarjoilupöydässä.

Mutta nytpä näkyy! Kävin yksi päivä ystävällä kylässä ja siellä sain kahvin kera suklaapiirakkaa. Heti kiinnitin huomiota piirakan koostumukseen. Sotkua ei tullut kuin murto-osa siitä mitä normaalisti lasten kanssa tulee. Hetipä tiedostelin ohjetta että miten ihmeessä tällaisen saa edes tehtyä. Ohjeppa oli vielä kaiken lisäksi kaikkein simppelin suklaapiirakan ohje mihin olen törmännyt ja nyt vielä sitten se täydellisin! Osaa 8-vuotiaskin sen leipoa jos mieli tekee. Tässäpä teillekin tämä ohje jotta suklaapiirakan sotku-kammoiset voisivat alkaa tätäkin leipomaan useammin?! :) Vai onko teitä muita samaa potevia?!

Hiphei, nyt meilläkin syödään suklaapiirakkaa! :)

Murustelematon suklaapiirakka

5dl      sokeria
5dl      vehnäjauhoja
0,5dl   kaakaojauhetta
2tl       vaniljasokeria
4tl       leivinjauhetta
300g   sulaa voita
3dl      vettä
4          munaa

kuorrute:
100g    sulaa voita
3rkl     kahvia
2tl       vaniljasokeria
           tomusokeria

*   sekoita kuivat aineet keskenään
*   sulata voi sekä vesi kattilassa
*   sekoita voivesi-seos jauhoihin
*   lisää lopuksi munat yksitellen taikinaan.
*   Kaada taikina uunipellille. älä säikähdä sen kuuluukin olla tosi löysää!
*   Paista 200asteessa n.25-30min.

2 kommenttia:

  1. Wau! Kokeiltu on ja tuli meidän perheen suosikkipiirakkaa. Kaksi pellillistä tuli tehtyä heti samalla kertaa. Kiitos ohjeen jakamisesta.

    VastaaPoista