tiistai 4. helmikuuta 2014

Minttusuklaapiirakka



Koska olen suuri suklaan ystävä ja etenkin maraboun minttukrokantti suklaa on ollut yksi mun lemppaireistani. Niin siksipä tämä piirakka on niitä mun ykkös lemppareitani. Piirakan rakenne on sitä mistä minä tykkään. Eli tiivis ja ei murustele. :) Ehkä hivenen "raakamainen"...
Tämän muuten voi syödä ihan heittämällä pakkasesta suoraan ottamalla eli ei tarvitse sulatella. Jostain syystä ei edes pakastu jäiseksi koppuraksi vaan ihan pystyy "etuhampailla" puraseen. Ja mikäs sen parempaa on kuin kylmä piirakka ja lämmin kahvi!
Kokeilkaapa joskus! :)

MINTTUSUKLAAPIIRAKKA


pohja:
175g          voita
200g          maitosuklaata
                -sulata kattilassa

2,5dl          sokeria
(2tl            vaniljasokeria)
0,25tl        suolaa

3               munaa
                 -vatkaa rakenne rikki, lisää yksitellen

3dl             vehnäjauhoja

Paista pohjaa 150asteessa noin 20-25min. Jäähdytä.

Kuorrutus:
1levy          marabou minttukrokantti
1dl              kermaa
25g             voita
                    -kuumenna kattilassa, levitä pohjan päälle

voit halutessa tehdä vielä kuorrutuksen päälle suklaaraitoja!

2 kommenttia:

  1. Ai miten toi kuorrutus tehdään kun en ymmärrä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulatat kaikki aineet kattilassa ja levität sitten pohjan päälle. :) ripottele pinnalle nonparelleja ja tee sulalla suklaalla raitoja,

      Poista