tiistai 15. huhtikuuta 2014

Makeat sitruunaneliöt



Viime Pirkka lehdessä oli uskomattoman hyvä leivonta ohje. Sen oli soveltanut joku bloggaaja (nimeä en nyt muista) ja tässä piirakassa yhdistyy makea ja kirpeä. Heti otin ohjeen talteen ja testasin sitä pariin otteeseen. Ihan mielettömän hyvää.
Ensimmäisellä kerralla tein piirakan valmiiksi keitettyyn kondensoituun maitoon eli siihen kinuskiin. Ja ihmettelin että miten ihmeessä kuvassa on valkoinen täyte ja mulla se on ruskea?! Sitten yksi ilta siskollani maistoin samaa piirakkaa ja vähän siinä ihmettelin että onpa tutun makuista piirakkaa... hmmm... mutta erin näköistä mitä mulla tuli. Hänen piirakassaan täyte oli valkoista. Kyselin sitten että miten ihmeessä tämän on tämän väristä? Mitä laitoit täytteeksi? Hän kertoi laittavansa ihan sitä kondensoitua maitoa. Jotenkin kuvittelin että se ei keitetty kondensoitu maito olisi sellaista lirua jota ei voi piirakan päälle laittaa vaan että se valuisi siitä pois. Otin ystäväni luona puheeksi tämän piirakan ja siinä yhdessä mietittiin voiko se täyte sitten olla sitä keittämätöntä maitoa?! Hän oli sitten kysellyt aiheesta jauhopeukalot -Facebook ryhmässä ja saanut sieltä vastauksen että kyllä, piirakassa käytetään nimenomaan sitä ei keitettyä valkoista maitoa!

Tässä oiva tarjoiluvaihtoehto pääsiäispöytään!

Makeat sitruunaneliöt

pellillinen

240g          voita
3dl             fariinisokeria
                     -sekoita

5dl             kaurahiutaleita
4dl             vehnäjauhoja
2tl             leivinjauhetta
1/2tl           suolaa
                     -sekoita ja lisää voi-fariinisokeri seokseen.
                     - painen hieman yli puolet  muruseoksesta pellille

Täyte:
2prk           kondensoitua maitoa
1,5dl          sitruunanmehua
5tl              sitruunan raastettua kuorta
                      -sekoita
                      -levitä pohjan päälle
                      -Ripottele loput taikinasta täytteen päälle

Paista 175 asteessa 20-25min.
Anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi paloiksi.


Makeat sitruunaneliöt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti