torstai 3. huhtikuuta 2014

narsissi
Ruukkuna toimii hyvin paperikassi.
 

Pirteä keltainen narsissi tuo mukanaan kevään ja auringon. Hyvin sanottu, näin se ilman muuta tekee. Tykkään paljon kukista. Rakastan kukkia! Riippuen vuoden ajasta mitä kukkia monesti pöydältä löytää. Amaryllis on lempikukistani joulun alla, tulppaanit nyt lopputalvena ja narsissit keväällä. Sittenpä siirrytäänkin monesti ihan luonnon kukkiin kun kesä lähestyy. Ulos tietty aina kesäksi laitan amppeleihin kukat. Niistä alkaa minun kukkakesäni. Nyt ajattelin että voisin kokeilla istuttaa muutaman sipulin/Siemenen josko saisin omasta takaa sen ensimmäisen kukkapenkkini pihalle. Aina se on ollut ajatuksena keväisin sitten vaan yhtäkkiä olen huomannut että aika mennyt ohitse ja ei enää kerkeä. :( Josko minä tänä keväänä kerkeäisin. :)

Ajattelin kokeilla liljoja. Minusta ne on niin kauniita. Ja jotain muuta monivuotista. Esikoinen on ollut aina innokas puutarhuri. Tykkäisi kyllä kovasti laittaa omaa kukkapenkkiä tai kasvimaata. En ole vaan itse saanut sitä vielä aikaiseksi. Eilen hän toi koulusta herneenverson mikä oli jo kymmenen sentin korkuinen. Seuraavana aamuna neiti heti tarkisti versonsa ja mikä ilo syntyi kun yön aikana oli kasvanut pari uutta lehteä! On se luomistyö niin ihmeellinen. Voi olla että minä vielä saan oman puutarhurin! :)

Narsissi

Pääsiäiskukaksi mielletty narsissi on monivuotinen sipulikasvi, joka kukkii normaalisti huhti-toukokuussa. Ruukkunarsissi ei hevillä hätkähdä edes pienestä pakkasesta, minkä vuoksi se toimii lopputalvestakin erinomaisesti myös ulkokasvina.
Yöpakkaset voivat hidastaa kukkien aukeamista, mutta viileän lämpötilan ansiosta ruukkunarsissin kukinta-aika pitenee. Narsissi voikin säilyä kukkivana parhaimmillaan jopa kaksi kuukautta.
 

Näin hoidat narsissia

Narsissia tulee kastella mieluiten iltaisin, jotta kasteluvesi ennättää imeytyä multaan ja on siten seuraavana päivänä kasvin käytettävissä. Ravinteita narsissi ei tarvitse ruukkukasvina lainkaan.
 
ruukkunarsissi myydään valmiiksi ruukussa, voi sen myös huoletta siirtää kaupan muoviruukusta esimerkiksi isompaan kukkaruukkuun, koriin tai parvekelaatikkoon. Narsissi viihtyy parhaiten valoisassa ja viileässä paikassa ulkona, sisäkasvina sen kukinta-aika puolestaan lyhenee huomattavasti lämpimän huoneilman takia.
 
Ruukkunarsissin lopetettua kukintansa, kannattaa sen kukkasipuli istuttaa ulos puutarhaan, jolloin se voi kukkia iloksesi myös seuraavina vuosina. Narsissi on monivuotinen sipulikukka, joten suotuisaan paikkaan istutettuna se voi kukkia parhaimmillaan joka kevät monen vuoden ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti