maanantai 12. toukokuuta 2014

Äitienpäivämme


Meillä on vietetty äitienpäivää perinteitä vaalien. Omasta lapsuuden kodistani muista elävästi äitienpäivä aamut, sen tunnelman ja jännityksen. Muistan kuinka aina heräsimme ennen äitiä iskän kanssa. Nyt luulen että äiti oli aina hereillä ennen meitä mutta tekeytyi nukkuvansa. Sen verran on omaa kokemusta jo aamuista. :)
Keitimme äidille juhlakahvit sinä aamuna. Kakku odotti jääkaapissa valmiina. Yleensä kukkakimppu oli pöydällä. Menimme koko sakilla herättämään äidin onnittelu laululla "paljon onnea vaan". Annoimme kukin oman korttimme jotka koulussa tai kotona väsäsimme. Muistan sen tunteen vieläkin kuinka vatsanpohjassa jännitti kun äiti alkoi paketteja ja kortteja avaamaan siinä sängyssä ja sen kun oman paketin vuoro tuli...


Tämä perinne/tapa on sitten myös omassa perheessäni perinteenä. On ilo seurata kun lapset kerhosta/koulusta tuovat loppuviikosta ennen äitienpäivää kotia tekeleensä ja se ilme lapsen kasvoilla on niin ihana. "äiti et sitten saa käydä katsomassa mun kaappia/reppua". :) Se jännitys mikä on käsin kosketeltavaa edellis iltana kun lapset laittavat nukkumaan on ihan uskomatonta. Niin tulee omat lapsuusajat mieleen... Ja nyt äitinä odottaa kovasti aamua kun tietää millä rakkaudella ja ilolla lapset tulevat laulamaan ja tuomaan omat pikku pakettinsa.
Ne on niin arvokkaita ja tärkeitä niin äidille kun paketin antajallekin. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti