lauantai 17. toukokuuta 2014

kukkapenkki

Sain kun sainkin kukkapenkkini melkein valmiiksi. Kyllä oikeasti meinasi ihan epätoivo iskeä että saanko siitä nyt ollenkaan sellaista mitä kuvittelin.. .Mutta lopputulos on ihan hyvä. Vielä kun saisi nuo kukat kasvamaan niin eiköhän se siitä sitten ala kukoistamaan. Nyt vaan tuntuu penkki niin paljaalta ja tyhjältä. :(Tein penkistä vähän tuollaisen kaarevan mallisen. Idea kukkapenkin muotoon lähti vanhasta kannon raadosta joka lojui muiden raatojen seassa tuossa meidän metsässä. Kun sen ensimmäisen kerran näin niin ajattelin että tuo kyllä täytyy vielä joskus johonkin hyödyntää. Oli niin kauniin mallinen ja näköinen. Kanto sai sitten paikkansa tuosta kukkapenkistä.
Laitoin muutaman tuoksuherneen kannon lähelle siinä toivossa että kasvaisivat ja vähän niin kuin köynnöstyisivät  tuohon kannon ympärille? Voikohan se olla edes mahdollista?  Jotenkin tuntuivat niin heppoisilta kun tuonne penkkiin ne eilen istutin että saa nähdä kasvavatko ollenkaan.

Muutenkin mun kukkamaani ei oikein tuottanut toivottua satoa. No tiesin jo heti alussa että tuskin saan onnistumaan ekakerralla  kaikkia kukkia kasvamattamaan ja varsinkin noita mitkä istutin ihan pienistä seimenistä. Sen verran kärismätön ja taitamaton kasvattaja vielä olen. Suurin osa lajikkeista kuoli viimeistään koulinta vaiheessa. :(
 No sain onneksi nuo sipuleista kasvatetut kukat kasvamaan ja niistä odotankin tälle kesälle kukintoa. Ensi keväänä taidan vaan kasvattaa kukat sipuleista tai käyn ostamassa taimet puutarhaliikkeestä. Ostin vielä lisää pari lajiketta kukkia. Toinen niistä oli valkoinen pioni. Ne haluaisin saada onnistumaan mutta tietty kun kyseessä itsekasvatus juuresta niin pensasta joutuu sitten odottamaan muutaman vuoden ennen kuin kunnolla kukkii. Pionit olisi tarkoitus istuttaa tuohon kukkapenkin vasemmalle puolelle ja laittaa sitten siihen ympärille jotain haketta. Oikea puoli on vielä avoin mitä siihen keksin... :)
Pari murattia ostin viime kauppareissulta penkkiin. Ne ovat muuten yksiä lempi kesäkukkiani. Katoin muuten että oli myynnissä siellä myös perenna taimia joten voipi olla että niitä käyn tuohon etualalle vielä ostamassa?!

Ääh. meidän nurmikko on ihan kitukasvuinen ja rikkaruohoinen. Seuraavaksi olisi sitten nurmikon lannoitus projekti...

Niin ja ulkona reilut +20 lämmintä! Voi että tätä on täällä odotettu! Vielä ei oikein usko todeksi että voiko kesä nyt oikeasti tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti