tiistai 15. heinäkuuta 2014

mansikat ja brita-torttu


Mikäs sen parempaa on tehdä tuoreista mansikoista kun brita-torttua. Tästä on tullut meidän perheen vakkari leivos tuoreista mansikoista. Niin herkullisen hyvää! Ei ällö makeeta mutta silti tosi makeeta. :)

Kävin kahden tytöt kanssa eilen poimimassa ihan itse mansikoita. Oli sekä mulle että tytöille ihan ensimmäinen kerta. Ihan totta. En ole koskaan aiemmin mansikoita poiminut... En ole edes kesätöikseni niin kuin moni muu kaveri silloin nuoruudessa. Poimiminen oli yllättävän nopeeta ja kivaa. Meniköhän meillä reilut tunti kun saatiin 4 koppaa täyteen eli yhteensä tuli noin 13kg mansikkaa. Enpä olisikaan paljoa pitempää kerralla pystynyt kyykkimään kun on tämä vatsan kumpare tässä edessä. :)
 Ehdin jo hätääntyä että missasinkohan kokonaan koko mansikka sadon kun reissun päällä oltiin pari viikkoa heinäkuun alusta ja sitten viikoksi unohtu koko juttu... Mutta onneksi oli vielä mansikkaa jäljellä ettei ihan tyhjin pakkasin tarvii talvea mennä. Eihän se mansikka enää hirveän isoa ollut ja tahto vetistyä nopeasti. Mutta hyviä ne olivat!!
Nyt kun vielä odotetaan että loputkin mustikoista kypsyisivät niin saisi niitä käydä poimimassa myös hieman pakkaseen. Viime keäsänä laiskuuttani en käynyt mustikassa ja kyllä harmitti niin paljon talvella että nyt ihan varmaan tämän ruhoni sinne metsään vien tai laitan mieheni asialle.

Tässä teillekin tämän herkullisen tortun ohje.

Brita-torttu

100g     voita
1dl        sokeria
               -vaahdota
2            keltuaista
             -lisää vaahtoon yksitellen
1,5dl     vehnäjauhoja
2tl         leivinjauhetta
1dl        kermaa

-painele taikina pellille suorakaiteen muotoiseksi jauhoitetuilla käsillä. Ei riitä koko pellille.

päälle:
2          valkuaista
             -vaahdota
1,75dl   sokeria
2tl         vaniljasokeria
            
-levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle halutessa hasselpähkinä rouhetta.

Paista torttua n.20 minuuttia 175 asteessa

-Anna jäähtyä.
-leikkaa torttu puoleksi.

-vaahdota n.2dl kermaa

Levitä toisen levyn päälle kermaa ja viipaloi mansikoita päälle. Halutessa voit vielä laittaa valmista kinuskikastiketta hieman marjojen päälle. Nosta toinen levy "kanneksi".

Syö ja nauti torttu heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti