perjantai 25. heinäkuuta 2014

puhdas sohva ja uudet tyynynpäällisetEihän sitä voinut uusia tyynynpäällisiä likaiselle sohvalle laittaa. Siispä tämän rouvan oli uhrattava yksi ilta ihan sohvan pesulle. Sohva oli jo sen verta likaisessa kunnossa että ei auttanut enää pelkkien nojatyynyjen pesu ja istuinsuojien pesu vaan täytyi koko helahoito heittää koneeseen. Siis runkokangasta myöten.

Kun tällaisen koko sohvan pesun suorittaa niin saa illassa pestä kolme neljä koneellista sohvan päällisiä. Runkokangas yhdessä koneellisessa, istuintyynyjen päälliset toisessa, selkänojan tyynyjenpäälliset kolmannessa ja neljännessä koneellisessa pyörii sitten istuin- ja käsinojasuojat. Että oikeasti saa illan sohvan kimpussa ahertaa.
Sitä mukaa kun saan aina koneellisen pestyä niin laitan kankaat märkinä paikoilleen. Märkinä menevät paremmin päälle ja samalla siinä kuivuessa myös siliävät. Meidän olo huone onkin aina yhden yön täynnä sohvan "osia". Aamulla kankaat ovat sen verran kuivat että palaset voi laittaa paikalleen. Ja nauttia muutaman päivän puhtaasta valkoisesta sohvasta! :)

Yleensä joudun pesemään muutaman viikon välein istuinsuojia ja selkätyynyjä jotta sohva pysyy siedettävän näköisenä. Talvella tietty vielä harvemmin kun ei ole likakinttuja mitä nostaa sohvalle. Sitten taas muutaman kuukauden välein ehkä pari kolme kertaa vuodessa pesen myös istuinpäälliset ja runkokankaan. Tällaisen vaivan kun viitti nähdä niin ihan surutta voi lapsiperheessäkin pitää valkoista kangassohvaa. Vielä kun kankaat voi pestä 95asteessa niin ei tarvitse mitään ihmeellisiä tahranpoisto aineita käyttää vaikka likaa onkin ja pinttynyttä myös. Riittää normi pesuaineet... Aina välillä vielä kun valkaisee päälliset kloriitilla niin ovat taas kuin uudet!
Oikein näppärää ja helppoa! :)
 

Tyynynpäällisten kankaat on ikeasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti