maanantai 15. syyskuuta 2014

Syksyistä askarteluaMulla oli tuossa yksi ilta viime viikolla kerhon pito vuoro. Olin luvannut hoitaa askartelu puolen siellä. Kerholaiset ovat iältään 4-6vuotiaita joten kovinkaan haastavaa askartelua ei kannattanut ajatella sekä ajan että taidon puolesta.
Jos jotain teen niin teen sen ajatuksen kanssa enkä mene siitä mistä aita on matalin. Haluan että sitä mitä tehdään niin siinä on joku "ajatus" vaikka vuoden aikaan nähden. Ja muutenkin kun tykkään väkertää käsilläni niin luonne ei anna periksi että minun kerhon pito vuorolla tehdään "sitä mitä sattuu nyt kaapista löytymään" periaatteella.

Heti tuli mieleen että kun on syksy niin olisi mahtava päästä jotenkin hyödyntämään askartelussa luonnon kauniita värejä. Viimeksi taisimme minun kerrallani liimata syksyisiä lehtiä puuhun. Nyt halusin jotain muuta. Netti ja google on kyllä ihan yliveto ase näihin idea hommiin. Googleen kirjoitin hakuun että "syksyinen askartelu" niin heti tärppäsi mahtavalla idealla, pihlajanmarjoista tehty ikkunakoriste! Sen minä sitten nappasi. Vielä kun pihlajanmarjoja löytyi omasta metsästä niin ei tarvinnut niitä lähteä metsästämään... Kävin vaan taivutettavaa rautalankaa ostamassa rullan.

Tämä oli oikeasti ihan huippu idea pienille kerholaisille. Saivat pujotella pikkukätösin pihlajanmarjoja rautalankaan ja oli hieno seurata miten niin pojat kuin tytötkin keskittyneesti hoitivat hommansa. Kun rautalanka oli täysi niin me opettajat taivuttelimme sen haluttuun muotoon, ympyräksi, sydämeksi tai tähdeksi. Koriste sai vielä kauniin narun jolla sen sai kotona ripustaa haluttuun paikkaan.

Näitähän voisi ajatella että kotonakin askartelisi pienten kanssa niin saavat jotain mielekästä tekemistä. Siinä vierähtää aika jos tovi kun pujottelevat marjoja rautalankaan. :)

niin kauniita!

4 kommenttia:

 1. Ihania! Näitä pitää kyllä tehä. -Kati-

  VastaaPoista
 2. Nice post. I used to be checking continuously this weblog and I'm inspired!
  Extremely useful info specifically the remaining part :) I take care of such info much.
  I used to be seeking this certain info for a long time.
  Thank you and best of luck.

  Also visit my web blog :: cheapest online shopping

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. I know this web site presents quality based articles and additional
  information, is there any other website which presents such information in quality?


  My site Pier And Beam Foundation Repair Colorado Springs CO

  VastaaPoista