sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Aikansa kutakin

 
 
ENNEN
 
 
 
JÄLKEEN


Niinhän se menee että aikansa kutakin värikautta. Nyt olen pikkuhiljaa siirtynyt sisustuksessa enemmän valkoisen kuin ruskean puolelle ja sitä myöten jotkin huonekalut ovat saaneet uutta ilmettä pintaansa. Nyt koki muodon muutoksen meidän makuuhuone.

Sängynpäätynä on tähän päivään asti ollut ystävältä ostettu itse tehty puinen pääty. Väriltään pääty oli tuollainen tumman mustanruskea. Onkohan tuollaista sävyä edes olemassakaan? Mutta siis aika tumma kumminkin. Tässä syksyn päälle oli haaveena tehdä uusi sängynpääty itse. Sellainen nahkainen (oikeasti tekonahkainen) valkoinen sängyn pääty. Googlasinkin yhden tosi hyvän teko-ohjeenkin valmiiksi odottamaan. Yritin saada tuota sängynpäätyä myydyksi jotta olisi tullut se "ihan pakko tehdä uusi"  ja sängynpääty olisi näin ollen myös valmistunut eikä jäänyt suunnitteluasteelle. (johon monesti tahtoo mun projektit jäädä). No sängyn pääty ei valitettavasti mennyt kaupaksi joten ajattelin kokeilla toista ratkaisua. Eli maalata pääty valkoiseksi!

Kävin ostamassa rautakaupasta pienen purkin valkoista helmi kalustemaalia. (mun ehdoton lemppari maali). Ja laitoin tuumasta toimeen.
Ensiksi pohjamaalasin päädyn valkoisella pohjamaalilla. Sitten maalasin päädyn tuolla kalustemaalilla kaksi kertaa. Parin päivän tai puolentoista vuorokauden projektihan tämä oli kun nuo kuivumisajat ovat kalustemaalissa pitkät. (16h).
Eli toisin sanoen työ eteni näin. Päivällä maalasin päädyn pohjamaalilla meidän makkarin lattialla. (ovi visusti kiinni ja jätin päädyn kuivumaan). Illalla kun lapset nukahtivat, roudasin päädyn yläkerran aulaan ja maalasin ensimmäisen kalustemaali kerroksen pintaan. Aamulla kun koululaiset lähtivät kouluun roudasin päädyn takaisin meidän makkariin ja maalasin siellä toisen kalustemaali kerroksen pintaan. Siellä pääty kuivui sen päivän ja seuraavan yön. Ja aamulla sitten pääsin laittamaan päädyn paikalleen!


"Uuden" päädyn innoittamana vaihdoin vähän ilmettä samalla makuuhuoneeseen. Eli vaihdoin vihreän verhon valkoiseen, vaihdoin koristetyynynpäälliset mustavalkoisiin, vaihdoin kattolampun ja laitoin tuollaiset tunnelmavalot verhoon roikkumaan. Näin pienillä asioilla voi saada ihan erinäköisen makuuhuoneen aikaiseksi!

Tästä minä tykkään!

2 kommenttia: