keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Liivinsuojat testissä

Imetyksen aikaan minä en totta vie selviä ilman liivinsuojia. Ei puhettakaan että voisin olla ilman. Sen verran aukinaiset venttiilit mulla on. Jokaisen maidon nousun yhteydessä venttiilit aukeaa sekä silloin kun imettää niin toinen tihkuttaa.. Ihmettelen välillä oikeasti niitä jotka selviävät ilman liivinsuojia ja toteavat vaan että ei mulla vuoda maitoa. Häh? Voiko oikeasti olla niinkin...?
No minä kuulun just niihin toisiin. Siksipä olen myös ahkera kertakäyttö liivinsuojien kuluttajan. Alussa niitä menee enemmän ja sitten pikkuhiljaa vähenee käytön määrä mutta ihan imetyksen loppuun asti niitä joudun käyttämään. Ja on myös käynyt ihan tämän suuren kulutuksen myötä sekin asia mielessä että jo kannattaisi tehdä kestoliivinsuojia itse muutamat parit. Säästyisi sekä luontoa että rahaa! Voipi olla että oikeasti teen muutamat. Katselin netistä että menisi noin 20€ kankaisiin josta tekisi kuudet parit.

No tässä tuli taas testattua ja todettua kantapään kautta että mitkä kertakäyttöliivinsuojat oikeasti ovat imukykyiset ja mitkä kuuluvat siihen luokkaan että sama kun niitä ei olisi ollenkaan.


Ainu-liivinsuojat
Ostin ihan ensimmäisenä paketin Ainu-liivinsuojia kun kyseisessä kaupassa ei ollut natusan-baby merkkisiä. (koska tiesin niiden olevan parhaimmat). No ajattelin että varmaankin ovat ihan yhtä hyviä tai vain pikkasen huonommat.  Just joo mitä vielä. Ensimmäisen syötön/maidonnousun jälkeen olivat ihan märät sisäpuolelta. Ja ei kovin miellyttävää pitää märäntuntuisia suojia päällä. Siispä vaihtoon menivät joka syötön/maidonnousun jälkeen ja voitte kuvitella kuinka monet parit päivässä sitten vaihtui?! Ja yöllä myös tietty... Käytin paketin kuuliaisena loppuun asti ja lähdin ostamaan lisää suojia.


Helmi-liivinsuojat
Menin toiseen kauppaan ja sielläkään ei ollut natusan-babya joten otin paketin Helmi-liivinsuojia. Näissäkin luvattiin että ovat erittäin imukykyiset sekä miellyttävä päällä ja vielä ekologiset. No eivät kyllä olleet ainakaan imukykyisiä. Pahemmat kuin Ainu-merkkiset (vaikka nekin olivat huonot) eli nämä olivat tosi huonot. Imukykyä ei yhtään. Ja kastelivat imetysliivitkin märiksi. Hohoijaa. Miten meitä huijataankaan... Tätä pakettia en pystynyt käyttämään edes loppuun asti ennen kuin lähdin uutta pakettia ostamaan.


Natusan-Baby liivinsuojat
Nyt menin kolmanteen kauppaan ja siellä oli natusan-babya. Ja muistin oikein, ovat ihan ehdottoman ykköset sekä imuteholtaan että mukavuudeltaan. Näissä lupaus pidetään mitä on kylkeen kirjoitettu. Voitteko kuvitella että mulla on ollut koko päivän samat suojat ja eivät tunnu yhtään märiltä tai epämukavilta. Niistä näkee/tuntee että maitoa on sisällä mutta ne eivät ole märkiä ollenkaan! Että näinkin suuri ero voi olla eri tuotemerkeillä samasta tuotteesta. Ja mitä tuote lupaa niin jokaisessa samat tekstit/lupaukset paketin kyljessä mutta vain yksi merkki piti lupauksensa! Ja sai tyytyväisen käyttäjän. :)

7 kommenttia:

 1. Mulla on olut samat kestoliivinsuojat jo kaksi imetystä, ja tallessa on vieläkin joten samoilla mennään kolmaskin. En ole päivääkään katunut niiden ostoa. Ostin siis harrasteompelijan tekemiä ja kyllä on hyviä. Bambusta tulee parhaimmat ja kosteussuojakangasta ehdottomasti joka kappaleeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti bambu vinkistä. Mietinkin tuossa muutama päivä sitten kun googlasin ohjeita noihin suojiin että mikäkähän olisi se parhain kangas vaihtoehto ihoa vasten... Ja tietty tupla imut sekä kosteussulku ehdottomasti!

   Poista
  2. Mun mielestä bambu on ollut paras, se on sellanen pehmeä ihoa vasten. :) ja pesuissahan ne paranee, notkistuu yms. suosittelen ;)
   t.sama ano

   Poista
 2. Mä tykkään että on coolmax ihoa vasten ja sen alla imuna joku super imevä, mutta ohut ja sitte uloinpana pul... Alku maitoja en saanut pysymään kestosuojissa öisin... päivällä riitti hyvin. (kantakirjalehmä)
  Ja sattuneesta syystä toisessa rinnassa on kokoajan natusanin suoja + kestosuojia.. Toisessa pelkkää kestoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota coolmax+pul yhdistelmää näytti moni suosivan... Mulle tällaiset "tekniset/ominaisuus" -kankaat vähän hakusessa kun ei ole tarvinnut sellaisia käyttää missään...

   Poista
 3. coolmax ei tunnu koskaan kostealta... Jos me joskus nähtäis niin mulla olis sitä edullisesti myydä (yli 10m mintunvihreää varastossa).. ja pul pitää kosteuden ja sitä mä arvostan.. imuksi käy periaattessa mikä vaan mutta mitä imevämpi sen kivempi... Mikrokuitu on kiva tai joku muu tosi imukykyinen...

  VastaaPoista
 4. Pul+ joustofroteeta muutama kerros, esim äitiyspakkauksen pyyhkeestä + coolmax. Tällainen yhdistelmä minulla on toiminut parhaiten enkä kertakäyttöisiä enää suostu edes kokeilemaan. Mukavuus kestoilla ihan eri luokkaa! Ja kun itse tekee, voi yöksi tehdä paksummat laittamalla enemmän imukerroksia.

  VastaaPoista