keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Mustikanvarpu kranssi


 Minä olen vähän sellainen luonteeltani että jos kuulen/näen jonkun hyvän idean niin se on oikeastaan aika pakko testata itsekin. Yksi näistä oli mustikanvarvuista tehty kranssi. Naisten kanssa yksi ilta whatsupin kautta keskusteltiin (on muuten oiva keksintö) että mitä käsitöitä sitä joulumyyjäisiin tehtäisiin. Sieltä tuli hyviä ideoita mm. aivan superhienoja heinäseipäästä tehtyjä enkeleitä, virkattuja joulupalloja sekä näitä varpukransseja. Eli kranssi joka on tehty pelkästään mustikanvarvuista ja sen voi halutessaan spray maalata esim. valkoiseksi. Näitä valkoisia versioita näytti ihmiset eniten suosivan kun googlasin netistä.

Teko on mitä yksin kertaisin.
Käyt poimimassa metsästä (huom! omasta, ei kuulu jokamiehen oikeuksiin) ison määrän varpuja. Tuollaiseen ovi-kranssi kokoiseen menee sen pari kauppakassillista suurinpiirtein ja valtavan isoon saat sitten poimia tupla tai tripla määrän. Oikeasti niitä menee tosi paljon. Teet rautalangasta tai jostain vastaavasta esim pajusta sen ympyrän mihin sitten alat varpunippuja kiinnittämään rautalangalla. Eli otat muutaman varvun, teet nipun, laitat kehikkoon ja kiepautat rautalangan ympäri. Sitten seuraava nippu perään ja rautalanka kieppi ympärille. Tuo rautalanka rulla siis kulkee koko ajan mukana ilman että sitä katkotaan välissä. Näin yksin kertaista ja yllättävän nopeaa.

 
KRANSSI TEKO KAVERI!


Minä tein yhden tosi ison kranssin jonka laitoin ulos ulko-oven yläpuolelle. (aikoinaan siinä on ollut se risukranssi mutta se on ollut ja mennyt). Kieputin kranssin ympärille valot. En maalannut kranssia ollenkaan vaan jätin sen vihreäksi. Katsotaan maalaanko sen jossain vaiheessa valkoiseksi. Riippuu alkaako vihreä väri miten häiritsemään. Nyt joulun aikaan se sopii ihan noin.

Toisesta kranssista tein normaali kokoisen eli ovikranssi kokoisen. Sen laitoin tuohon ruokailutilan ikkunoiden väliin. Ja siihen laitoin myös valot. Tuli kivan jouluinen koriste. Tätäkään en maalannut ollenkaan (ainakaan vielä). :) Täytyy vielä toinen pienempi kranssi tehdä tuohon olohuoneen ikkunoiden väliin. Sitten saa nämä kranssit riittää tässä talossa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti