maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pajunoksia ja pappilan hätävara

En ole kauhean innokas koristelemaan taloa pääsiäiskoristeilla. Jostain syystä pidän niitä "krääsänä" ja sellaisina hetken koristeina. Pidetään pari päivää ja kerätään pois. Vaikkakin kyllähän pääsiäisen aika on aika pitkä pari viikkoa? Niin silti se on minusta niin hetkellinen ettei kauheasti se meillä koskaan näy. Tykkään pajun oksista ja vielä kun niissä on niitä pajunkissoja niin niitä olen kantanut sisälle ainakin sen yhden setin jotain nurkkaa koristelemaan. Sekä laitan ohraa kasvamaan astiaan. Nyt taitaa käydä ohrasesti kun en ole vielä muistanut ostaa koko siemeniä niin voip olla että nyt mennään pääsiäinen sentin mittaisilla aluilla. :/ Kipin kapin heti huomen aamusta kauppaan. Olen joka ikinen vuosi näissä asioissa aina jäljessä ja matti myöhänen.
Kyllä meiltä muuten nyt löytyy pari noitaa ikkunan edessä lentelemässä. Ne on katsos tehty avoimessa päiväkodissa viikko sitten. Ei siis minun ideasta. Olen erittäin huono askartelemaan kotona joten on hyvä käydä siellä päiväkodissa välillä askartelemassa. (äiti tykkää ainakin) :)Pääsiäisen perinne herkut jos eivät kauheasti maistu niin tässä teille hyvä vinkki mitä voisi vaikka pääsiäis vieraille tarjota. On aika taattu että maistuu niin herras-kuin naisväellekin sekä lapsille.
Niin hyvää!

PAPPILAN HÄTÄVARA
1 pellillinen perus kääretorttua hillo täytteellä

kermaTäyte
1prk    mascarbone tuorejuustoa
1prk    flora kermaa
           maun mukaan sokeria

-vaahdotan kerma ja lisää siihen tuorejuusto sekä sokeria-

           marjoja

Viipaloi kääretorttu paloiksi.
Vuoraa kulhon pohja paloilla. Laita päälle kerma-tuorejuusto täyte sekä sen päälle marjoja.
Taas kääretorttu viipaileita. kermaa, marjoja, Jatka kerrostusta niin kauan kun tavaraa riittää.

Nosta kulho pöytään ja nauttikaa!1 kommentti:

  1. Täytyy muistaa kokeilla. Meillä lapsena oli pappilanhätävaraa tarjolla. Monesti olen aikonut koittaa osaisinko ;)

    Ei meilläkään välttämättä pääsiäiskoristeita laiteta,mutta aina tuntuu että pitää vaalentaa ja keventää sisustusta pääsiäiseen mennessä.

    Ihana kevät! Vaikka talvi ei ihan päästänytkään otettaan...

    VastaaPoista