lauantai 20. kesäkuuta 2015

Kesäkioski MaReNki
SAAKO OLLA KAHVIA, PULLAA TAI MARENKIA?

Meidän tienposkeen on avattu ihan oikea kesä-kioski-kahvila MARENKI. ! Se on auki silloin kun tytöt näkyvät luukun takana. Pääsääntöisesti kauniina kesäpäivänä silloin kun olemme kotona ja ei sada vettä. Kahvila työllistää kolme työntekijää. Joten jokaiselle on työtunteja joka päiväksi. :)

Idea tästä lähti viime kesän tyttöjen ideasta kokeilla myydä tienvarressa mehua ja pullaa. Roudasivat sinne pikku pöydän ja tuolit ja päivystivät tien poskessa päivän. Pari uteliasta ohikulkijaa taisi pysähtyä ja ostaa mehua ja pullaa. Siitä sitten lähti idea tänä kesänä laittaa pystyyn ihan oikea kesä-kioski-kahvila.

Siskoni raksalta sain hakea kolme trukkilavaa ja kasan lautoja jostain sitten aloin rakentamaan tyttöjen avustuksella kioskia. Välineenä meillä oli saha, vasara ja nauloja. Alkuinnostuksen lakattua minä sain ihan yksikseni nikkaroida kioskin loppuun asti. Kivaahan se oli! Välillä tehdä jotain muuta kuin niitä kotihommia yms. Pikku hiljaa rakennelma alkoi näyttämään jonkin sortin kioskilta. Maalasimme yötä kohden kaikilla jämä purkki maaleilla kioskin valkoiseksi. Kioski sai värin ja ylijäämä maalivarastokin saatiin käytettyä. :) Jotta kioskiin saatiin vähän tyttömäisempää ilmettä niin kävimme ostamassa pinkkiä spray maalia ja suhuuttelimme vähän pinkkiä mausteeksi. JA tuli aika namu! Vielä tekasin tien varteen pari kylttiä jotta autoilijat hoksaisivat mikä putiikki tien varressa on pystyssä.

Yhden kokonaisen päivän ja puolikkaan on Marenki ollut auki. Yksi ohikulkeva autoilija on pysähtynyt kahville. Vielä on ollut aika hiljaista mutta jospa sana leviäisi ja tytöt saisivat asiakkaita.

Kioskin tuotto jaetaan sitten tyttöjen kesken kesän lopulla ja saavat sitten ostaa itse tienaamillaan rahoilla jotain kivaa mitä ikinä itse haluavat.
Nyt on neideille kesäpäivä tekemistä. :)


2 kommenttia:

 1. Oi, että miten ihana idea ja jaksoitte vielä sen toteuttaa! Reipasta ja mahtavaa, onnea pienille kioskipitäjille. Toivotaan että asiakkaita piisais kesän aikana! Kyllä jää tyttösille mukavat muistot kesästä! =)
  *Martsi*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on muutama ohikulkija pysähtynyt ostoksille... Vasta kolme kertaa ollut auki ja muutama euro kassaan kilahtanut. :) ihana huomata kuinka onnellisia he ovat kun joku pysähtyy ostoksille. Sama se ostaako 2€:lla vai 50 sentillä niin yhtä iloinen asia!

   Poista