tiistai 1. syyskuuta 2015

Maailman paras mustikkapiirakka



Tiedättekö sen tunteen kun olet joskus maistanut (ehkä lapsuudessa) jotain leivonnaista ja se on jäänyt suurena herkkuna mieleen? Minulla näitä on ollut kaksi ylitse muiden, kummitätini leipoma mustikkapiirakka ja mummun vaalea kuivakakku oikein paksulla fariinsiokerikerma kuorrutteella. Njam!

Olen luullut että se mustikkapiirakka olisi ollut sellainen tavallinen kermaviilipiirakka mutta ei se vaan ole sitä ollut. Tai sitten muistan itse maun jotenkin eritavalla. Tähän päivään asti olen leiponut "korvaavana" piirakkana sitä kermaviili versiota. Kunnes yksi kaunis päivä bongasin Facebook linkistä kodinkuvalehden maailman parhaan mustikkapiirakan ohjeen. Näytti niin tutulta että oli pakko kurkata millainen se oli. Ja arvatkaapa vain, se ei ollut kermaviilipiirakka... siihen tuli rahkaa ja kermaa. Meni heti kokeiluun. Ajatuksena josko nyt löydän sen "lapsuuden" mustikkapiirakan maun.

Ohje oli simppeli ja nopea. Ja lopputulos huumaavan hyvää! Aah, luulen että löysin sen kaipaamani mustikkapiirakan ohjeen. Takuuseen en tietty mene että onko se kummitätini leipoma piirakka ollut tämän kaltainen mutta usko että lähelle menee... Ehkäpä voisi joskus kysästä ohjetta. :)

200g       pehmeää voita
2dl          sokeria
2             kananmunaa
5dl          vehnäjauhoja
2tl           leivinjauhetta

täyte
5-7dl       mustikoita
1prk        maitorahkaa
2dl          kermaa
4             kananmunaa
1dl          sokeria
2tl           vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen seokseen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisesti.
Ripottelen pinnalle mustikoita.
Sekoita täytteen muut aineet keskenään sekaisin ja kaada tasaisesti mustikoiden päälle.
Paista uuni keskitasolla 170asteessa noin 30min.
 
Anna jäähtyä ja nauti!


 
 
 
Mahtavia!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti