perjantai 11. maaliskuuta 2016

Toimivuutta kodariin
Tiedättekö  sen tunteen kun jokin paikka/asia on ärsyttänyt kotona aina. Se että aina kun siellä käyt ahdistaa, ärsyttää ja tulee sellainen olo että voi kun olisi tajunnut tehdä tämän toisin?! Meillä sellaisen olotilan tekee minulle kappas vain iki-ihana kodinhoitohuone. Tuo tavara röykkiö, pyykkien sekamelska... Huoh, aina kun sinne suuntaan katsoo tai käväseen siellä tulee olo että voi kun tämän olisi tajunnut tehdä tuplasti isommaksi tai ainakin tajunnut rakentaa samaan yhteytään jonkin sortin kuranurkkauksen. Tai kolon pyykkihuoltoa varten, jossa olisi pelkästään puhtaita juttuja eikä niitä kurasia vaatteita  ja kenkiä samassa tilassa... Toinen asia mikä on ärysttänyt myös on pyykinkuivausteline joka joka ikinen päivä on levitettynä (täynnä pyykkejä) huoneessa viemässä tilaa. Niin se tosiaan on ollut yhdessä huoneessa alakerrassa kun isäntä hermostui pyykkitelineen lojumiseen ahtaassa kodinhoitohuoneessa tai pesuhuoneessa. Totesi vain että se on aina tiellä siellä, on tulossa jostain tai menossa pesulle. No kieltämättä se ahdisti myös itseä  kun just ja just mahtui telineen vierestä  kulkemaan jos halusi kodarin toiseen päähän mennä.

Näin jossain facebook päivityksessä jonkin kotirouvan virityksen kodinhoitohuoneesta. Hän oli tehnyt siitä käytännöllisen ja näppärän. Siis toimivan kokonaisuuden. Sitä pohtiessa tuli idea mieleen että jos vaihtaisi kodinhoitohuoneen yläkaappien paikkoja ja virittäisin henkaritangon jossa alkaisi niitä turkasen pyykkejä kuivaamaan. Saisi ainakin osin tuon pyykkitelineen käyttöä vähennettyä. Tuumasta toimeen yksi kaunis päivä otimme mieheni kanssa tämän asian hoitoon ja aloimme remonttiin. Remontin yhteydessä tuli myös oikein hyvin siivottua kaapit turhilta roinilta ja kappas vain kun tuli kummasti lisä tilaa kaappeihin. No lopputulokseen olen ollut vielä tyytyväinen. Oli oikein hyvä ratkaisu. Tanko on ollut tähän päivään asti (edelliset 2vko) toimivassa käytössä ja se pyykkiteline on lojunut käytössä yhden kerran lakanapyykkiä kuivatessa. Että hyvä juttu. Poistimme myös kaksi avohyllyä kodinhoitohuoneen seinältä. Uskomatonta mutta jotenkin tuntui että mitä ihmettä niissä on säilytetty kun kaikille tavaroille löytyi helposti paikka kaappien suojasta?! Kysynpä vain olikohan nekin sellaiset rojujen keräämis paikat?!


 ENNEN...

...JÄLKEEN

4 kommenttia:

 1. Siis vau! Hiukanko näppärää! Mä totesin kans just että joku "suojavyöhyke" sais olla kuraisten ja puhtaiden vaatteiden välillä mutta meillä se vyöhyke olen vielä minä :D Kun kiitettävän innokkaat muksut asettelevat itse vaatteitaan hups kuivumaan.... toi ylätanko on niin hyvä idis että taidan koittaa soveltaa meillekin jotenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä on näppärä toi "harjanvarsi" tanko ;) pyykit kuivuu hyvin ja ei kenenkään elämää häiritse jos setti roikkuu siinä parisenkin päivää :)

   Poista
 2. Vau. Ompa mahtava idea. Taidampa tehdä omaanki kodinhoitohuoneeseen tuommosen. Tuo huone mahtaa olla melko monessa perheessä ongelma, ainakin usein äitit kuulostaa valittavan siitä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin taitaa muuten ollakin. Sellainen normaalin makuuhuoneen kokoinen kodari voisi olla toimiva. :) Ei muuten tarvii olla kovin pitkä tanko kun siihen mahtuu melkein täyden 8kg koneen pyykit kuivumaan...

   Poista